HR | EN

E-trgovina

Zašto e-trgovina?

Internet je postao sastavni dio svakodnevnog života - poslovnog i privatnog - e-mailovi, facebook, video razgovori itd. Robusnost i pouzdanost su također doprinijeli i primjeni u ekonomskom sektoru: netbanking i online kupovanje. Svake godine preko interneta se obave milijuni transakcija u ukupnoj vrijednosti od više stotina milijardi dolara. Danas je moguće, iz udobnosti svog doma, s par klikova u browseru obaviti stvari koje su prije zahtijevale izlazak, putovanje, čekanje u redu, povratak kući. Obzirom da se proces ubrza i pojednostavi, naravno da je objeručke prihvaćen.

Globalizacija također doprinosi popularnosti e-trgovine - jednostavno ste tržišno pristupni svugdje, i svi s pristupom internetu postaju vaši potencijalni klijenti.

Kako?

Popularizacija e-trgovine je neizbježno uzrokovala i veliki broj web aplikacija za e-trgovinu, što besplatnih, što komercijalnih. Imate instalirano neko gotovo open-source rješenje za e-trgovinu na svojem webu preko kojeg posjetitelji naručuju, radnik u uredu obrađuje narudžbe i prenosi ih u lokalni knjigovodstveni program, redovito ažurira cijene i nove artikle i sve funkcionira OK. Dok je količina artikala unutar nekih razumnih granica - recimo stotinjak, i nisu prisutni drugi kanali prodaje, sama obrada narudžbi i ažuriranje artikala ne predstavlja neki poseban problem.

Uobičajeni problemi:
- Pretpostavimo da se radi o ponudi koja broji par tisuća artikala, sa istovremenom prodajom u par maloprodajnih dućana. Točno ažuriranje dostupnih količina na webu postaje noćna mora, ponuda na e-trgovini ne odgovara stvarnom stanju na skladištu, korisnici e-trgovine postaju nezadovoljni netočnim informacijama ili nedostupnim artiklima koje su platili/naručili.
- Imate uhodane poslovne procese i ne želite ih mijenjati kako bi se uskladili za zadanom funkcionalnošću e-trgovine.
- Imate specifične poslovne zahtjeve i gotova e-trgovina jednostavno nije dovoljno fleksibilna.

Trgovina po vašim zahtjevima

Izrada e-trgovine prema vašim zahtjevima rezultira web aplikacijom koja je usklađena s vašim poslovnim procesima, olakšava i ubrzava proces prodaje i prezentacije točne ponude te je usklađena s vašim potrebama. Automatska izmjena podataka s lokalnim računvodstvenim programom također uvelike olakšava cjelokupni posao, u čemu također imamo veliko iskustvo (u suradnji s programerima knjigovodstvene aplikacije, naravno).
Zašto bi prilagođavali svoju firmu web aplikaciji kad može obrnuto?

Hajtek Studio
Obrt za računalne djelatnosti
1. Kozari put 3. odv 10
10000 Zagreb
Croatia
OIB: 41932619425